PRIMĂRIA CETATE

 
JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD Pagina principală | Album foto | Contact   

Primaria Primar Viceprimar Secretar Consiliul local Organigrama Asistența socială Hotărâri ale Consiliului local Proiecte Investitii Informatii publice Achizitii publice
Informații publice Declarații de avere Declarații de interese Adrese utile
Comuna Așezare geografică Istoric Școala Biserica Europa pentru cetățeni" Festivalul "Laleaua Pestriță" Echipa de fotbal Turism Afaceri
Vremea


EUROPA PENTRU CETAȚENI

Proiectul „ Cultura, traditie si cooperare intre doua tari europene” a fost finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului „Europa pentru cetățeni”

Acțiunea 1, Măsura 1.1
„Întrunirile cetățenilor în contextul înfrățirii între orașe”

Participare: proiectul a permis întrunirea a 352 de cetățeni, dintre care 176 originari din Comuna Cetate (Romania) si 176 din localitate Gemeente Zemst (Belgia)

Locul/Datele: Intalnirea a avut loc in Comuna Cetate, Romania in perioada 16-18 Mai 2014.

Descriere succintă:
Ziua de 16/05/2014 cu tema "Europa pentru fiecare". Ziua a inceput prin primirea invitatilor, urmata de prezentarea evenimentului, prezentarea activitatilor proiectului, dezbateri privind "Dimensiunea europeană-introducere în tema zilei", vizitarea Cabanei "Dealul Negru". Dupa prânzul tradițional participantii au vizitat Monument Istoric Biserica Sf. Proroc Ilie. Dupa vizitarea monumentului a avut loc dezbaterile pe temele "Politicile UE in comunitatea locala, directii de dezvoltare a acestora" si "Programe europene de dezvoltare socială, economică si politică la nivel local". Participantii au urmarit un spectacol de dansuri populare prezentate de Ansamblul Laleaua Pestrita. Ziua incheindu-se cu o dezbatere pe tema "UE sunt EU-idei pentru Europa" si servirea cinei.

Ziua de 17/05/2014 a inceput prin servirea micului dejun dupa care s-a Semnat actul de infratire oficial intre cele doua localitati. Dupa vizitarea lacului Colibita, si servirea pranzului, a avut loc dezbatere pe tema "Nediscriminare, toleranță, solidaritate interregională si locală". Dezbatearea a fost urmata de un concurs de cunostinte UE pentru elevi; conferință "Depăsirea obstacolelor cetățenilor prin aplicarea justiției UE" si dezbaterea pe tema "Dezvoltare economie durabilă prin turism". Ziua a fost incheiat prin servirea cinei si discutii libere.

Ziua de 18/05/2014 a avut ca si tematica "Noi, UE si viitorul". Ziua a inceput prin servirea mic dejun-ului continuand apoi cu Festivalul Laleaua Pestrita, festival cu traditie in Comuna Cetate. Dupa masa de pranz a avut loc dezbatarile pe tema "Implicare activă în politica UE- sarcini către cetățeni" si "Raport de evoluție între parteneri". Dupa completare chestionarelor de catre participanți, evenimentul s-a incheiat prin servirea cinei si un concert de muzica usoara si populara.

Anunt ziar

Descriere proiect

Invitatie Cetate

Chestionar Cetate

Copyright 2007 - Site realizat de Muresan Vasile Ciprian - mcip.ro