PRIMĂRIA CETATE

 
JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD Pagina principală | Album foto | Contact   

Primaria Primar Viceprimar Secretar Consiliul local Organigrama Asistența socială Hotărâri ale Consiliului local Proiecte Investitii Informatii publice Achizitii publice
Informații publice Declarații de avere Declarații de interese Adrese utile
Comuna Așezare geografică Istoric Școala Biserica Europa pentru cetățeni" Festivalul "Laleaua Pestriță" Echipa de fotbal Turism Afaceri
Vremea


AȘEZARE GEOGRAFICĂ

Situata la poalele munților Calimani ,la contactul cu Podișul Transilvaniei marginita  fiind la est cu Piemontul Calimanilor,la sud și  sud –vest de Dealurile Șieului, la nord –vest  de dealurile Bistriței  și la nord-est de Depresiunea Livezile-Bîrgau, comuna Cetate se afla situata din punct de vedere geografic la intersecția meridianului de 24 grade și 38 de minute longitudine estica  și paralelele de 47 grade și 8 minute latitudine nordica.
Relieful, deluros și muntos încadreaza comuna înspre zona nordica ,la est de localitatea Satu-Nou se afla muntele Vulturul cu înalțimea de 1501 m. iar în partea de nord-vest se afla o zona de dealuri. Suprafața comunei se îndinde pe 6664 ha.
Clima moderat continentala cu temperatura medie anuala cuprinsa între 5 și 6 grade cu o maxima termica în iulie și o minima în ianuarie ,ofera condiții  propice locuirii acestor meleaguri.
Vegetația  naturala e dominata de foioasele din primul etaj de altitudine (stejar, fag, carpen, alun) iar la peste 1200 m altitudine se afla coniferele (molid, brad).
Fauna, e renumita prin speciile de valoare cinegetica ca : ursul carpatin, Cerbul carpatin, mistrețul, capriorul, lupul, vulpea, cocoșul de munte etc.
De un deosebit interes științific și turistic este existența  pe teriroriul comunei Cetate a “vulcano-karstului” identificat la Piatra Corbului și la Strîmtu, fenomen unic, pe cât se pare, în lume.

Copyright 2007 - Site realizat de Muresan Vasile Ciprian - mcip.ro